Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

TÖBB ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLTÉK BÓTH JÁNOS POLGÁRMESTERSÉGE ÉS FÖRDŐS ATTILA KÉPVISELŐSÉGE ALATTI KÓRHÁZI VEZETŐKET

2021. január 16. - Németh E. Ádám

bothek.jpg

Bóth János polgármestersége és Fördős Attila képviselősége, illetve utóbbi fideszes frakciótársainak pénzügyi bizottsági elnökségei emlékezetes időszakok volt a váciak életében. Még ha csak a váci kórház körüli furcsábbnál furcsább ügyekre gondolunk. Ugyanis Bóth polgármestersége, illetve Fördős és a két fideszes bizottsági elnök alatti kórházigazgatóra és a kórház egy másik vezetőjére több év szabadságvesztést szabtak ki.

Erős András 2005-től vezette a váci Jávorszky Ödön Kórházat, R. Z. vezetőtársa volt. Évekkel később mindketten büntetőügybe keveredtek, és míg Erős másodfokon végül 2 évet kapott – holott elsőfokon 4 évet szabtak ki rá –, társa esetében az elsőfok 5 év szabadságvesztést javasolt. A vádak, úgy tűnik, többek között egy, Bóth János polgármestersége alatt megkötött ügylethez vezethetők vissza.

A váci kórház akkori főigazgatója 2005 novemberében kötött először szerződést egy egészségügyi szolgáltató céggel, akkor a központi laboratórium üzemeltetésére. Később újabb szerződések jöttek létre, de a kórház többszázmillió forintos tartozást halmozott fel. Végül 15,5 millió forintot tett zsebre a főigazgató.

Erős András mellett R. Z. is érintett lehetett a vesztegetésnek is beillő ügyben, egyes információk szerint a váci kórház vezetőjeként saját cégének is adott megbízásokat. A volt vezetővel kapcsolatban egy jogi szakvélemény úgy fogalmaz, hogy úgy írt alá bérleti szerződést egy céggel, hogy az egyrészt felszámolás alatt állt, másrészt R. Z. beltagja volt a társaságnak. Az exvezető nem tagadta, hogy a szerződést ő írta alá.

Ilyen ügyek zajlottak Vácon Bóth polgármestersége alatt – pénzügyi machinációkkal sodorhatták veszélybe a váciak és Vác környékiek egészségügyi ellátásának biztonságát. A Vác Online pedig akkoriban (Bóth János polgármestersége alatt) egy nyilatkozatot idézve azt írta: „Fördős képviselő Úr pedig szinte mindennapos vendég lett a kórházban.”

Látszik, milyen jó gazdája volt a városnak Bóth János polgármester. És látszik, hogy Fördős Attila képviselősége és bizottsági elnöksége alatt mik történtek akkoriban.
(Vác Online nyomán)

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr2716391874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása