Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A KRESZ-parkot megrongáló és az "Egyszerűen senkik vagytok!" videón szereplő képviselő is újra indul ősszel

2019. augusztus 26. - Váci Hírlap

Múlt hét csütörtökön hozta nyilvánosságra Vácon induló jelöltjei nevét a Fidesz. Fördős Attila polgármester mellett az összes jelenlegi képviselőjük újra indulhat a saját körzetében. Ez egyben azt is jelenti, hogy se Pető Tibor tavalyi videójának nem lett következménye, melyben a nem Fideszre szavazó váciakat "egyszerűen senkiknek" titulálták (erős idegzetűek alább megtekinthetik), se pedig a deákvári KRESZ-park szétverésének, holott a váci ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta garázdaság miatt. Az utóbbiban érintett fideszes képviselők nevét a frakció nem hozza nyilvánosságra, és úgy tűnik meg is bocsátottak nekik, hiszen idén is a Fidesz színeiben indulhatnak.

fordos.jpg

Bejelentésre kerültek a váci Fidesz jelöltjei | Fotó: Facebook

A Pető Tibor alpolgármester és három társa közreműködésével készült videót az egyik szereplő, Bodonyi Béla a váci kulturális (!) bizottság tagja töltötte fel a Facebook-oldalára tavaly áprilisban, az országgyűlési választások estéjén. Azt az üzenetet közvetítve az ellenzéki szavazók, illetve az őket képviselő politikusok felé, hogy "egyszerűen senkik", melyet Bodonyi kitartott középső ujjával nyomatékosított.

Pető Tibor egy Facebook-posztban utólag "álhírnek" nevezte a videót, és azt írta hogy

tegnap este nem üvöltöttem, és nem üzentem semmit a váci ellenzéknek.

Ezt a fenti képsorok miatt a poszt alatt kommentelő váciak kétségbe vonták. Többen a lemondását követelték, mások már egy bocsánatkéréssel is beérték volna, de végül egyik sem történt meg. Valójában semmilyen következménye nem lett az ügynek, hiszen Pető idén is a 3. számú választókörzetben indul, azaz a belvárosi lakosok képviseletéért száll harcba a Fidesz színeiben.

peto_poszt.jpg

peto_komment.jpgPető Facebook-posztja és néhány komment

Úgy volt, hogy lesz felelősségre vonás

Tavaly ősszel az ügy egy éves évfordulóján hosszabban foglalkoztunk a deákvári KRESZ-parkot szétverő képviselők történetével. A három gyanúsított, akikről annyit tudhatunk biztosan, hogy a Fidesz váci önkormányzati frakciójához tartoznak, a pálinkafesztiválról hazafele tartva, valószínűleg ittasan betértek a Csányi László körúton, a Vörösház mellett található Nemzeti Dohányboltba. Itt tisztázatlan okokból összetűzésbe kerültek az eladónővel, aki végül kihívta a rendőrséget. Nem tudni pontosan milyen módon, de az eset elrendeződött, így a képviselők tovább indultak Deákvár irányába, ahol a Deákvári főtéren található, úgynevezett KRESZ-parkban, a kisiskolások közlekedési kultúráját fejlesztő tanpálya közlekedési tábláit és a park kukáit döntötték ki és törték össze.

(Természetesen egy ekkora városban, éppen a szemtanúk miatt nem maradt titokban, hogy kikről van szó, azonban ezt csak az eljáró hatóságok vagy maguk az érintettek hozhatnák nyilvánosságra. - a szerk.)

18646507_6e937727b3e49cd578cc8f38e09884fc_wm.jpg

A szétvert KRESZ-park másnap reggel | Fotó: Váci Civil Világ

A 2017. október 19-i testületi ülésen elhangzott a kérés, hogy álljanak fel az elkövetők. Az ülés jegyzőkönyve szerint nem volt hiányzó, ennek ellenére minden képviselő ülve maradt.

A fent említett Pető Tibor alpolgármester, a váci Fidesz elnöke az Átlátszónak azt mondta, hogyha

megállapításra kerül a három ember felelőssége, akkor eldöntik, hogy milyen további lépéseket tesznek. Ez megtörtént, a Váci Járási Ügyészség garázdaság miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta az egyik képviselő esetében.

Az érintettek neveit ennek ellenére sem hozta nyilvánosságra a váci frakció. Az pedig nyilvánvaló, hogy nem lett a Fideszen belül következménye az ügynek, hiszen a rongáló (illetve két jelenlévő társa) újra indul a saját körzetében. A múlt csütörtöki bejelentéskor az is elhangzott, hogy a Fidesz váci elnöksége sikeresnek tartja a mostani csapatot.

 Legyél képben Vácon! Kövess minket Facebookon: facebook.com/vacihirlap

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr115024748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása