Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

TÁJÉKOZATLANOK ÉVÉRTÉKELŐJE: TÉVEDÉSEK ÉS HAZUGSÁGOK

2020. október 18. - Németh E. Ádám

csereklye_ertekel.jpg

Mivel az előző évtizedekben több példa is volt rá, hogy a mindenkori váci ellenzék korrekten, néha még halványan dicsérve is, de tényeken alapuló – akár kemény – kritikával illette a város vezetőit, tán a sajtó munkatársai most is joggal várhatták, hogy Csereklye Károly és Jakab Zoltán felkészülten áll a nyilvánosság elé

Ám a Vác Városért Választási Egyesület nevű, bukott politikusokból álló egylet két elöljárója csak a demagógia hangján értékelte az Összefogás Vácért ötéves ciklusának első évét. Pedig akár még sikeres értékelést is adhattak volna, ha kellő mértékben tájékozódnak Vác ügyeiről és nem lőnek hatalmas öngólokat sorozatos valótlan állításaikkal. Felkészülniük nem lett volna nehéz, mivel a korábbi városvezetők gyakorlatával szakítva, tételes beszámoló lett közzétéve az önkormányzat hivatalos csatornáin. 

A két politikus viccesnek szánt performansz keretében rótta fel a beépítetlen céges telkekre vonatkozó adóemelést és azt, hogy csak 300 méter kerékpárút újult meg egy év alatt. Erről pont az a Csereklye Károly képviselő beszélt, akinek javaslatára az előző, még fideszes ciklusban a korábbi 125 %-ára emelték meg az építményadót. Csereklye és Jakab előző teljes képviselői ciklusában ráadásul pár tíz méternyi kerékpárút sem újult meg, miközben most saját teljesítményük sokszorosát is keveslik.

 A Vác Online nevű hírhamisító oldal is beszámolt a sajtótájékoztatóról (és, hacsak nem költötték át ezt az előadást is, mint az alkalmatlan fidelitasos korábbi „tájékoztatását”), ennek alapján a képviselő-testületben előadott hőbörgéseiről, sorozatos tárgyi tévedéseiről ismertté vált Csereklye már az első évben számon kérte az ötéves programot. De nem is ez a legszomorúbb, hanem az, hogy olyan ígéreteket is számon kért, amelyek soha nem hangzottak el.

Fantáziája élénkségét vagy szövegértési képességeinek teljes hiányát is megmutatta, amikor egy kérdésre a Vác Online beszámolója szerint azt válaszolta, hogy Matkovich Ilona polgármester szerint a köztéri berendezésekkel kapcsolatos „rongálásokat a jobboldali ellenzék követte el azért, hogy a koalíció hitelét rontsa”. Csereklye Károly megint hazudott, hiszen ilyet nem állított soha senki. De, hogy milyen koalícióra gondolt – ő és a Fidesz, vagy ő és Fördős Attila koalíciójára? – arra nem tért ki.

 Hazugságban nem csak a képviselő Csereklye áll jól, lánya, Krisztina ebben is vetekszik vele. Mint megírtuk, augusztusban azt állította, hogy Vácon „sehol nem működnek a térfigyelő kamerák, vagy nem hatékony vagy nincs polgárőrség”. Már akkor gyorsan kiderült, hogy Csereklye-Klapwijk Krisztina mindkét állítása hazugság.

 A Rétvári Bencéhez köthető, már bíróság által is hazugságon kapott álhíroldal, a Vác Online a sajtótájékoztató kapcsán újabb dolgot talált ki. Azt állítja, hogy a két politikus a „Váci Szívvel választási egyesület tagja”. Ez egy újabb hazugság, mivel még hasonló nevű szervezet sem létezik a bírósági nyilvántartásokban.

Meghamisította a tévés újságíró kérdését a Vác Online, de még a fidelitasos válaszát is kozmetikázták

Múlt héten a főtéri zöld házzal kapcsolatban állt ki égetni magát Rétvári Bence balkeze, a Fidelitas helyi elnöke. Szabó Csabának azonban annyira nem ment a szereplés, hogy a Vác Online nevű portál csak úgy tudta megírni az erről szóló beszámolót, hogy hírt hamisított - el nem hangzott mondatokról...

 A két politikus a tájékoztató végén azt állította, hogy segítő szándékból állt ki a kamerák elé. Segíteni azonban ilyen felkészültséggel csak egy cirkuszi porondon, bohócként, a közönség szórakoztatásában lehet. A tények ismerete nélkül előadott hőbörgés ugyanis a szórakoztatóiparban elegendő, egy város jobbá tételéhez kevés. Ahogy azt az egy évvel ezelőtti választáson az általuk elért eredmények is mutatják: akkora választásra jogosultak kevesebb, mint 5 %-ának szavazatát nyerték el.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr2516245268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása