Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

FOGYATÉKOS LENNE A VÁC ONLINE FŐSZERKESZTŐJE? TOJIK A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉSRE

2021. január 16. - Németh E. Ádám
hujbertmaszk.jpeg
Tombol a koronavírus-járvány Magyarországon, a halálos áldozatok száma már bőven tízezer felett jár. A kormányzati korlátozások mellett helyi szinten is számos szigorítást vezettek be. A váciak védelme érdekében a városvezetés kötelezővé tette például a maszkviselést a város frekventált helyein, elsők között a Március 15. téren. Biztosra mentek: ha az erről szóló rendelet, az önkormányzati felületeken közzé tett tájékoztatás nem lenne elegendő, a főtérre belépőket minden oldalról táblák figyelmeztetik a jogszabályra. Azaz arra, hogy kötelező a maszkviselés.

A Vác Online nevű álhíroldal főszerkesztőjét, a nagymarosi Hujbert Istvánt nem érdekli a jogszabály, sem pedig a váci emberek egészségének védelme. Az alábbi fotó a főtéren, a 70 év feletti Csereklye Károly sajtótájékoztatóján készült. Jól látható: nemcsak a jogszabályok, de még az sem érdekelte Rétvári Bence emberét, hogy „házigazdája” a vírus által kiemelten veszélyeztetett korcsoportba tartozik. A magát újságírónak tartó Hujberttől ez a felelőtlen magatartás annak fényében különösen elszomorító, hogy egy hónapon belül városunk két kiváló újságírója is elhunyt a koronavírus következtében.
hujbertmaszk2.jpeg
A nagymarosi álhírgyárosra természetesen vonatkozhat a törvényben előírt mentesség, ami többek közt a 6 éven aluli gyermekeket és a fogyatékosokat is mentesíti a kötelező maszkviselés alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr1316397062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása