Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A VÁCI KÓRHÁZAT IS SZÉTVERIK RÉTVÁRIÉK: TÖBB MINT HARMINCAN TÁVOZHATNAK – KÖZTÜK OSZTÁLYVEZETŐK IS

2021. március 02. - Németh E. Ádám
javorszky_korhaz.jpg
Az ország többi intézményéhez hasonlóan a váci Jávorszky Ödön Kórházban is súlyos következménye lett a kormányzat szakmaiatlan egészségügyi politikájának. Úgy értesültünk, hogy több mint harminc dolgozó nem írta alá az új szerződését. Erre azért lett volna szükség, mert a kormányzat épp a koronavírus-járvány legsúlyosabb szakaszában alakítja át az egészségügyet. Vácon több mint tíz orvos nem hosszabbított, közel húsz nővér és számos, nem egészségügyi feladatokat ellátó dolgozó sem kért az új feltételekből.
Azt egyelőre nem tudni, hogy az önállóságát vesztő, immár a Honvéd kórház szatellit intézményeként működő Jávorszkyban tudják-e pótolni a távozó munkaerőt.

A területért felelős tárca miniszterhelyettese az a Rétvári Bence, aki az egészségüggyel kapcsolatos felvetésekre jellemzően „elmúltnyolcévezéssel” és „gyurcsányozással” felel érdemi válasz helyett. A KDNP-s politikus a parlamentben arra sem válaszolt tegnap, hogy aláírna-e egy olyan szerződést, ami miatt rengeteg egészségügyi dolgozó kénytelen felállni. A tömeges felmondások jól mutatják, hogy miniszterhelyettesi feladatát is hasonló, nullához közelítő sikerrel látja el, mint a térség képviseletét.
Rétvári Bence parlamenti képviselősége alatt az akkor még az önkormányzathoz tartozó kórház álláshelyeit radikálisan csökkentette a Fördős-Pető-Mokánszky féle városvezetés: Fördős Attila előterjesztésére több mint félszáz álláshellyel lett kevesebb.
vac_online_valasztasi_eredmeny_20nov20_nografika.jpg
De, Rétvári Bence parlamenti képviselősége, a Fidesz-KDNP kormányzása alatt a kórház befogadóképességét is brutálisan csökkentették: közel félszáz ágyat szüntettek meg. Ne feledjük: Rétvári Bence pont annak a minisztériumnak az államtitkára (miniszterhelyettese), amelyhez az egészségügy tartozik! Rétvári azonban semmit nem tett a kórház leépítése ellen.
A bizonyos szakmákban és beavatkozásokban a váci járás ellátását is biztosító további Pest megyei kórházak szintén nem úszták meg az ágyszámleépítést: ezekben összesen több mint 300 ágyat szüntetett meg Rétvári kormánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr3116449338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása