Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A takarmánybanántól a 107-es IQ-szintig: A szahara-szőke új főigazgató-helyettes

2020. december 06. - Németh E. Ádám

 

babine_20dec5_no_szoveg.jpg

A koronavírus elleni járvány ellen állig felfegyverkezős háború legújabb mérföldköveként kormányunk legfrissebb ötletként megalkotta az Országos Kórházi Főigazgatóságot, az OKFŐ-t. Eme, az egész egészségügyi ellátást biztosító remekmény egyik legfontosabb szakembere az egyik főigazgató-helyettes: Bábiné Szottfried Gabriella.

Akinek nem sokat mond a hölgy neve, az még biztosan nem hallott a sződligeti választási kampányban – fogalmazzunk finoman! – másodlagos minőségű banánt osztogató (hol volt akkor még a jól bevált krumpli?) hölgyről, a polgármesterként közpénzből villamosot vásárló, majd az egyik helyi parkban azokat felállító egykori parlamenti képviselőasszonyról.

Ő volt az, aki 2012-ben a Parlamentben fontos törvények szavazása közben a közösségi oldalán tortákról, csokis sütikről cserélt eszmét ismerőseivel, majd később mindezt az oldal törlésével szerette volna a szőnyeg alá söpörni. Így aztán eltűnt azon dicsekvése is, hogy 107 az intelligencia hányadosa

– ez bizony az a szint, mellyel az egyén csak gondokkal tud felsőfokú végzettséget szerezni, ám el tud látni középfokú ismereteket igénylő beosztásokat. Akkor Bábiné parlamenti titkára az a Zámbó Emese volt, aki manapság már a Vác Online nevű mocskolódó oldal tulajdonosaként fejti ki „masszakavarásos” tevékenységét Vácon. Ekkor a választókat még a pontos hajszínéről is tájékoztatta közösségi oldalán ekként: „szahara-szőke, tegnap festve!”

Mivel a Fidesz nem hagy senkit sem az út szélén, viszont Bábiné előbb községében égett egy nagyot a polgármester választáson (közel 12 %-kal kapott ki riválisától), majd 2014-ben már el sem indították a parlamenti választáson – rendre találtak neki egy testhez álló feladatot. Volt miniszteri biztosa a védőnőknek, majd az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke lett, botrányos díjazás mellett. Most pedig immár az OKFŐ egyik legfontosabb döntéshozójaként fogja ellátni a haldokló magyar egészségügy intézményeit.

Mit nekünk covid-19? Mit nekünk az emberek gyógyulásáért nap mint nap hősies küzdelmet folytató hullafáradt orvosok és ápolók, ha immár van nekünk egy „szahara-szőke” hajú, 107-es IQ-jú, remek tortarecepteket ismerő és a banánt bármilyen állapotában osztogató fideszesünk, Bábiné Szottfried Gabriella!

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr1416320356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása