Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A VÁC ONLINE ÉS A KÉT CSEREKLYE - AZ ANYAKÖNYVI HÍREK FURCSASÁGAI

2020. november 01. - Németh E. Ádám

vac_online_csereklye_20nov1_szoveg_nelkul.jpg

Különös tudathasadásos állapotban lehet mostanában a képviselő-testületi cirkuszairól és ordibálásairól elhíresült Csereklye Károly, aki mostani listás mandátumát valamikori baloldali emberek kampányának vagy töredékszavazatainak köszönheti. Például Bóth Jánosnak, aki korábban éveken keresztül Csereklye Károllyal, mint alpolgármesterével irányította a várost.

Most ez a Csereklye Károly – aki 2010-től a Fidesz képviselőjeként, Fördős Attila támogatottjaként ült a váci testületben – már a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetőjével, a magyarságára bizonyára büszke Csereklye-Klapwijk Krisztinával (azaz, a lányával) együtt szidja a jelenlegi városvezetést.

Csereklye lánya egyre nagyobb hangon bizonygatja az állítólagos „LMBTQ tartalmak” váci jelenlétét. Hogy ez az LMBTQ miben nyilvánul meg, azt a Vác Online nevű portál magyarázza el hétről-hétre, melynek a legfőbb gondja az, hogy egy magántulajdonban lévő helyi lap „fia” és „lánya” helyett „gyermek”-nek nevezi a helyi anyakönyvi hírekben az újszülötteket.

Furcsa ez a felháborodás akkor, amikor pont Csereklye Károly alpolgármestersége alatt váltott a mai gyakorlatra, azaz a „gyermeke” elnevezésre a váci anyakönyvi hírek. Pont akkor, amikor az ifjúságért felelős alpolgármester ő volt. Majd 2010 után – már a fördősi városvezetés részeként – az Ifjúsági és Sportbizottság elnökeként tevékenykedő Csereklyének lehetősége lett volna változtatni, de egyetlen egyszer sem emelt szót az anyakönyvi hírek módosításáért. Pedig ezekben az években mind az önkormányzati weboldal, mind a hivatalos városi havilap (ugyanúgy, mint manapság) a „gyermeke” szót használta az örvendetes eseménynél.

A Rétvári Bencéhez köthető, hazugságairól elhíresült Vác Online oldalt sem zavarják a tények, az, hogy már a Fidesz-KDNP-s fördősi városvezetés alatt is gyermeknek nevezték az újszülötteket. Az általuk LMBT-s ügynek beállított anyakönyvi hírek témát a jelenlegi váci polgármesterre próbálnák ráhúzni. Az a kellő helyi információkkal nem rendelkező nagymarosi Hujbert István teszi ezt, akinek lapkiadással foglalkozó cégével köztartozás és adósság miatt már korábban meggyűlt a baja az államnak, mostanában pedig az összes sajtóperét elvesztette a bíróságon az általa főszerkesztett Vác Online. És ő az a főszerkesztő, ez az az oldal, amelyre mindig számíthat akár Csereklye-Klapwijk Krisztina, akár apja, Csereklye Károly, ha éppen a városvezetést akarja szapulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr1816269016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása