Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Az ég kék, a fű zöld, a Vác Online megint hazudik

2020. december 28. - Németh E. Ádám

retvari_csaba_edina.jpg

Hiába az elmarasztaló bírósági ítéletek, hiába kellett helyreigazítást közölniük, a Vác Online nevű gyűlölködő oldal nem hagy fel a hazudozással.

Már alig van olyan hét vagy nap, amikor az internetes sajtótermék nem közöl valótlanságot. Ma éppen a helyi adózás kapcsán mocskolódik az álhír oldal, azt a hazugságot állítva, hogy Orbánék (a kormány) „minden adót és járulékot csökkentenek”. Ezen mondatuknak sincs semmi köze a valósághoz, hiszen csak a jelentősebb, a polgárokat közvetlenül érintő adók közül nem változott és nem változik a 27 %-os Áfa és a gépjárműadó sem.

Hazugságai közlésekor a fideszhez köthető oldal arról elfelejt írni, hogy a Fördős-érában brutálisan megemelték (Csereklye Károly képviselő javaslatára) az építményadót Vácon, és hogy duplájára, 20 ezer forintra növelték a 12 ezer háztartást érintő kommunális adót.

A Vác Online kiadója annak a Zámbó Emesének (képünkön) a kizárólagos tulajdonában van, aki a sződligeti Fidesz szervezet vezetőjének vallotta magát, és a Fidesz-KDNP színeiben indult a helyi választáson – igaz, a voksoláson nagyon lemaradt a képviselői mandátumról. Ugyanő volt Bábiné Szottfried Gabriella, volt térségi fideszes képviselő titkára is.

A Vác Online-os Zámbó Emese egyértelműen Rétvári Bence embere. Mind a parlamenti, mind az EU-s és az önkormányzati választáson gyakorta virítottak együtt narancssárga dzsekiben az aláírásgyűjtő pultoknál. De ugyanő jelent meg az állam által tízmilliókkal pénzelt Ipoly Feszt szervezőjeként, programigazgatójaként is, amely rendezvény Rétvári propagálásáról is szólt.

Az újra hazugságon kapott Vác Online felelős szerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, aki arról híresült el, hogy lapkiadással foglalkozó cégének meggyűlt a baja az állammal, adóssága, köztartozása volt.

A Vác Online hónapokon át jogszabályt sértett, impresszumában nem tüntette fel a szükséges adatokat, így a kiadó és a felelős szerkesztő nevét, ezt csak hatósági eljárás alatt tette meg a Rétvári Bencéhez köthető oldal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr3216364848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása