Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Zavarkeltéssel kavarna be a koronavírus elleni váci védekezésbe Mokánszky Zoltán?

2020. november 30. - Németh E. Ádám

moki_korona_maszk_20nov29_no_szoveg.jpg

Hallomásból értesült, hogy állítólag megvan a rendelet - ez az a mondat, amit egy felelős, felkészült politikustól nem szoktunk hallani. Mokánszky Zoltánnak 9 évnyi alpolgármesterség után sem derogált így fogalmazni a kormánypárti Hír Tv-nek a váci maszkhasználattal kapcsolatban. A helyi Fidesz-KDNP a kötelező maszkhasználat bevezetése mellett foglalt állást egy korábbi sajtótájékoztatón a Vác Online beszámolója alapján, miközben a polgármester, bízva a váciakban, csak a piac nyílt területein tette kötelezővé a maszkhasználatot, a város közterületeire nézve csak ajánlást fogalmazott meg. Hogy Mokánszky Zoltán és a helyi fideszesek hazudozásait kritika nélkül átvevő, több sajtópert bukó Hír Tv mire alapozva írta ezután, hogy káosz van a váci maszkszabályozás körül - rejtély lehetett sokaknak.

A megoldás azonban a volt alpolgármester felkészületlensége: az az állítólagos, a szerinte a jegyzői irodában kifüggesztett rendelet (9 évnyi alpolgármesterkedés után illene tudni, hogy nem ott kell ezeket kifüggeszteni), ami a képviselő szerint valamilyen titokzatos szabályozást tartalmaz, valójában nem más, mint a polgármester által meghozott azon rendelet, amely a piacon előírja a maszkhasználatot.

Mokánszky Zoltán tehát alkalmatlan a képviselők számára évekkel korábban létrehozott online felület kezelésére, és egy határozatot is képtelen megtalálni és értelmezni. Pedig egy képviselőnek tisztában kellett volna lenni azzal, hogy hallomásokra alapozott megszólalása alkalmas lehet a maszkhasználati szabályozással kapcsolatos alaptalan zavarkeltésre.

Ez az eset jól mutatja, hogy a város tavaly megválasztott vezetésének miért kell több évnyi lemaradást is behozni, hiszen azelőtt kilenc évig Mokánszky Zoltán alpolgármester volt, ami sokat elárul az akkori, Fördős-féle grémium szakmai hozzáértéséről.

Mokánszky Zoltán pénzügyi képességeit jól mutatja, hogy korábban arra hivatkozva nem tudta megnézni az internetes felületre feltöltött testületi anyagokat, hogy nincs szolgálati laptopja, miközben a törvénytelenül felvett és mindeddig vissza nem fizetett felügyelőbizottsági millióiból bőven futotta volna rá. Vagy ha abból nem, akkor a 9 évnyi alpolgármestersége alatt kapott több, mint 80 milliónyi közpénzből biztosan tudott volna venni egy számítógépet, vagy egy pártízezres okostelefont.

Ha Mokánszkynak és fideszes társainak nem a zavarkeltés, hanem valóban a város érdeke lenne a legfontosabb, akkor álhírek és hallomások terjesztése helyett saját pártjaiknál, és a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjénél reklamálnának:

  • a járványra hivatkozva elvett, majd luxusberuházásokra fordított gépjárműadó visszaszerzéséért
  • az ingyenessé tett parkolás hatására nehéz helyzetbe került, autóval rendelkező belvárosi lakók érdekeiért
  • az iparkamara által javasolt, a várost érintő több száz millió forintos iparűzési adó elvonása ügyében
  • a 2017-ben Vácnak ítélt négymilliárdos turizmusfejlesztési forrás további folyósításáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr116307122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása