Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

RÉTVÁRIÉK JÓVOLTÁBÓL JELENTŐSEN LEÉPÜLT, MOST ELVESZTI FÜGGETLENSÉGÉT A VÁCI KÓRHÁZ

2021. január 02. - Németh E. Ádám

javorszky_korhaz.jpg

A Honvédkórház alá rendelte a Jávorszky Ödön Kórházat Rétvári Bence kormánya – derül ki a december 29-én megjelent Magyar Közlönyből. A január 15-én életbe lépő átalakításokat a rendelet szerint „az állami egészségügyi ellátórendszer hatékonyabb működése” érdekében hajtja végre a kormány a veszélyhelyzet végéig.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez pontosan milyen hátrányt jelenthet a váci ellátottak számára, de érdemes megemlíteni, hogy a kormányzat központosítási törekvései korábban számos területen (lásd: oktatás) elbuktak és káoszt okoztak.

A jelenlegi kormánypártoktól amúgy sem áll messze a váci kórház ellátásának megnyirbálása. Nem lenne meglepő, ha ezen döntésükkel a hatékonyságnövelés köntösébe csomagolva valójában újabb leépítést készítenének elő.

Rétvári Bence parlamenti képviselősége alatt az akkor még az önkormányzathoz tartozó kórház álláshelyeit radikálisan csökkentette a Fördős-Pető-Mokánszky féle városvezetés: Fördős Attila előterjesztésére több mint félszáz álláshellyel lett kevesebb.

De, Rétvári Bence parlamenti képviselősége, a Fidesz-KDNP kormányzása alatt a kórház befogadóképességét is brutálisan csökkentették: közel félszáz ágyat megszüntettek. Ne feledjük: Rétvári Bence pont annak a minisztériumnak az államtitkára (miniszterhelyettese), amelyhez az egészségügy tartozik. Rétvári azonban semmit nem tett a kórház leépítése ellen.

A bizonyos szakmákban és beavatkozásokban a váci járás ellátását is biztosító további Pest megyei kórházak szintén nem úszták meg az ágyszámleépítést: ezekben összesen több mint 300 ágyat szüntetett meg Rétvári kormánya.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr1016368996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása