Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Csereklye csak a 714 milliós váci villához javasol aszfaltos utat, ami „véletlenül” támogatójának érdekeltsége

2021. január 23. - Németh E. Ádám

 

csereklye.jpg

A fördősi-örökség része a váci úthálózat nagymértékű elhanyagoltsága, ezen a területen az új önkormányzat egy év alatt többet tett, mint a Fidesz-KDNP garnitúra 5 év alatt. Vác idei költségvetésében is kell szerepelni útfelújításnak, így várható volt, hogy képviselők konkrét utcákat fognak megnevezni. Így tett a „Vác Városért Választási Egyesület” listájáról képviselői mandátumot szerző Csereklye Károly is, aki azonban csak egy utcát aszfaltoztatna le: a deákvári SPAR felett található domboldali Hordó utcát. Csereklye a Rétvári Bencéhez köthető lapon, a hazugságairól elhíresült Vác Online oldalon tette közzé javaslatát, amely nem meglepő, hiszen azon túl, hogy Fördős Attilát pár éve hosszan kiszolgálta, mostanság ismét a kormánypártok szekerét tolja.

Csereklye javaslata már azon megbukhat, hogy a Hordó utca nagy része nem önkormányzati, hanem magántulajdonban van. Azonban az bizonyára nem véletlen, hogy pont ennek az utcának a végén van az a hatalmas területen fekvő villa, amelyben Nagy Péter családjának van érdekeltsége. Arról a Nagy Péterről van szó, aki Csereklye választási egyesületét is támogatta, és aki azt írta közös szórólapjukra, hogy „Kérem, Ön is tartson velünk”.

Az értékes ingatlan Nagy Péter és feleségének tulajdonában volt, majd nemrég fiuknak adták el „adásvétellel” úgy, hogy nekik holtig tartó haszonélvezetük van. Ezen ingatlan értéke, melyhez Csereklye Károly aszfaltos utat építene a város pénzén, 714 millió forint volt egy éve, amikor a Duna House kínálatában megjelent, mint eladó „lenyűgöző váci ingatlan”. Azonban adásvétel még nem jött létre, továbbra is Nagyéké a villa.

Picit több mint egy éve Csereklye Károly „tisztességes” emberekről írt azon a szórólapon, melyen együtt kampányolt Nagy Péterrel, aki ugyanezen választási kiadványon „Élhető várost, egyenlő esélyeket” követelt.

Bizonyára a váciaknak nem az a legfontosabb ma, hogy a főleg magántulajdonban lévő, 714 milliós deákvári villához vezető út legyen aszfaltozva, hanem fontosabb a Budapesti főút vagy a Deákvári főtér elhanyagolt részének, vagy éppen a Rádi útnak a felújítása, de sorolható lenne tovább az aszfaltozásra váró forgalmas utcák sora.

Csereklye Károly azonban egy (csak egy) utca aszfaltozására tett javaslatot, arra az utcáéra, amelynek végén támogatója családjának érdekeltsége, a luxus villa található.

Csereklye Károly szórólapjain még ezek a szlogenek is olvashatók voltak: „járható utakat; tisztességes város vezetést”, valamint „Haverok helyett szakmai hozzáértést.”

Mára világossá vált, hogy a Fidesz és Csereklye Károly összefogásában mit is jelentenének ezek a szlogenek. Hogy mit értenek ők „egyenlő esélyeken” és „tisztességes város vezetésen”.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr8716400646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása