Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

RÉTVÁRI KORMÁNYA DUNAKESZINEK AD A GÖDI SAMSUNG PÉNZEKBŐL, VÁCNAK ÉS SZŐDLIGETNEK SEMMIT

2020. november 16. - Németh E. Ádám

 

retvvvb.jpg

Úgy tűnik, Rétvári Bence kormánya és csatlósai sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják azt a tényt, hogy – mint például Vácon is – néhány fontos településen messzire zavarta a nép Fördős Attila-szerű politikusokat. Ezért már több, mint egy éve folyamatosan próbálják ellehetetleníteni az ellenzéki irányítású városokat. A legújabb tervük, hogy a gépjárműadó lenyúlása, a reklámadó megszüntetése, az ingyenes parkolás bevezetése, az idegenforgalmi adó felfüggesztése után az iparűzési adóból se legyen bevétele mondjuk, Vácnak sem.

Az iparűzési adó kapcsán már akkor kilógott a lóláb, amikor a Samsung adóját Gödtől mondvacsinált okra hivatkozva elvették. Azzal a felütéssel, hogy ne csak a szintén ellenzéki településnek legyen jó, hanem a környezetvédelmi szempontból kérdéses óriáscég iparűzési adója segítse a környékbelieket is.

„Környékbeliként” aztán meg is jelölték az amúgy is fideszesnek számító Dunakeszit, a lojális Csomádot és Sződöt, amelyek így százmilliókhoz juthatnak hozzá évente.

A Rétvári Bence által is támogatott törvényből kimaradt a Samsunghoz közel lévő Vác és a gyártól pár kilométerre fekvő Sződliget támogatása. Sződliget polgármestere nem is hagyta annyiban a dolgot. Előbb Rétvári Bencének írt levelet, akinek még egy pár soros válaszra sem futotta. Majd Sződliget vezetője a miniszterelnökhöz írt nyílt levélben tárta fel a kirekesztő valóságot. (Juhász Béla sződligeti polgármesterről tudni kell, hogy azzal „húzta ki a gyufát” a Fidesznél, hogy már harmadszor mosta fel a padlót a választáson a kormánypárti riválisaival.)

Juhász Béla nemrég tájékoztatta a közvéleményt, hogy a kormánytól egy elfogadhatatlan választ kapott. Az országvezetők arra hivatkoznak, hogy a közúti kapcsolatok alapján határozták meg a kedvezményezett településeket. Tetszik érteni, ugye:

Orbánék szerint a környezeti ártalmak az utak mentén terjednek! Szerinte a mérgező gázok, égéstermékek, az esetleges üzemi balesetből származó szennyezések az M2-esen fogják elérni a Csomádhoz képest a Samsunghoz közelebb lévő Vácot.

Vagyis Vác parlamenti képviselője, Rétvári Bence olyan törvénykezésben vett részt, mely választókörzetét alig szolgálja, ellenben megszavazta, hogy Dunakeszi bőven részesedjen a Samsung adóforintjaiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr8016287276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása