Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Semmit nem kapott Vác az útjaira - Rétvári ebben sem intézkedett

2020. október 04. - Németh E. Ádám
20200929_143220.jpg
Úgy tűnik, a város országgyűlési képviselőjét nem nagyon érdekli az emberek váci utak minőségére vonatkozó panaszáradata. Azon túl, hogy nem akadályozta meg a presztízsberuházások céljára átcsoportosított váci gépjárműadó állami lenyúlását, nem tudja – vagy nem akarja? – annak legalább egy részét visszaszerezni Vácnak.

Az önkormányzat az útjavításokat megcélozva beadta jelentkezését a Belügyminisztérium által kiírt pályázatra. Be is fogadták, így a váciak azt hihették, hogy legalább pár milliós központi forrás rendelkezésre állhat például a Budapesti főút, a Zöldfa utca, vagy éppen a kórházhoz vezető utak javítására.
A nemrég kihirdetett pályázati eredmények szerint a 9 milliárdnyi forrásból 449 településnek jutott pénz, közte félszáz Pest megyeinek, Vácnak azonban semmi.
Rétvári még azt sem tudta elintézni, hogy a maximális 40 milliónak legalább egy részét megkaphassa a város. Hasonlót már akkor megtapasztaltak a váci polgárok az államtitkártól, amikor a korábbi években „szokásos” összegnek csak elenyésző töredékét ítélték meg rendkívüli önkormányzati támogatásként.
vaconline4.jpg
Emlékezetes, hogy Váctól 115 milliót einstandolt Rétvári kormánya azzal, hogy a helyi utak javítására fordítandó összeget a koronavírusra hivatkozva elvette. Ugyanakkor a váci emberek járványveszélytől történő megóvására egyetlen fillért sem adott eddig az állam.
Jogosan merülhet fel tehát a kérdés minden váciban: alkalmas-e a budapesti Rétvári Bence az itt élők képviseletére? Képviseli-e egyáltalán az itt élő emberek érdekét?

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr5416230766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása