Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Hulladékgyűjtőt terveznek az Iskolavárosba

2019. szeptember 25. - Váci Hírlap

A szeptemberi testületi ülésen derült ki, hogy a városvezetés új ötlettel állt elő a szelektívhulladék-gyűjtő szigetek áldatlan állapotainak felszámolására. Évek óta fenn álló probléma, hogy a szelektív szigetekről a hulladék elszállítása késlekedik, így közegészségügyi szempontból is veszélyes mennyiségben halmozódik fel a környékükön a szemét. A város javaslata szerint a szigetek megszüntetésre kerülnek, és három nagy hulladékgyűjtő központ kerül kialakításra. Ezek közül az egyiket a kisváci buszfordulónál, az Iskolaváros területén tervezik elhelyezni, ezzel állandó szemétforgalmat generálva három váci középiskola közvetlen szomszédságában.

68361122_3027362600639706_2535554657820868608_n.jpg

Ilyen állapotban vannak jelenleg a szelektívhulladék-gyűjtő szigetek

A másik két létesítmény az Alsóvárosban a Jegenye és a Vásár utca találkozásánál, illetve Deákváron a Park utcában kerülne kialakításra. Előbbit eredetileg a Damjanich utca környékére tervezték volna, azonban a helyi lakók tiltakozásának engedve végül áthelyezésre került.

Az Iskolavárosba tervezett hulladékgyűjtő azonban úgy tűnik, hogy valósággá válik, aminek következményei az ott tanuló és sportoló több ezer váci diák számára egyelőre beláthatatlanok.

boronkay.jpg

A Boronkay épülete az Iskolavárosban

Legyél képben Vácon! Kövess minket Facebookon: facebook.com/vacihirlap

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr7015171774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása