Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Rétvárihoz köthető az álhíroldal - a sződligeti Fidesz vezetőjének tulajdonában áll a kiadó

2020. május 17. - Németh E. Ádám

vaconline_1.jpg

Hónapok óta szinte csak a váci városvezetés lejáratásával foglalkozik a vaconline.hu oldal. Eközben a helyi fideszes képviselőknek biztosított lehetőséget, volt, hogy hazug állításnak. Az oldalon megjelenő írások valóságtartalma megkérdőjelezhető, a publikálásaik nyomán született országos megjelenések ügyében jelenleg is több sajtóper folyik.

A sajtóterméknek számító oldal hónapokon át jogszabályt sértett, impresszumában nem tüntette fel a szükséges adatokat, így a kiadó és a felelős szerkesztő nevét. Miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot indított az ügyben, megjelentették a szükséges adatokat, melyek érthetővé teszik az eddigi titkolózásukat.
Az adatok alapján lebukott Rétvári Bence köre: egyértelművé vált, hogy a Fidesz-KDNP-hez köthető az oldal.

A Vác Online-t kiadó kft annak a Zámbó Emesének (képünkön) a kizárólagos tulajdonában van, aki a sződligeti Fidesz szervezet vezetőjének vallotta magát, és a Fidesz-KDNP színeiben indult a helyi választáson.

Ugyanő volt Bábiné Szottfried Gabriella, volt térségi fideszes képviselő titkára is, aki arról is elhíresült, hogy a parlamenti munka alatt sütikről levelezett, és a frizurája állapotát is megosztotta egyszer ekként: „Szahara szőke, tegnap festve!”

vaconline2.jpg

A Vác Online-os Zámbó Emese egyértelműen Rétvári Bence embere. Mind a parlamenti, mind az EU-s és az önkormányzati választáson is gyakorta virítottak együtt narancssárga dzsekiben az aláírásgyűjtő pultoknál, Rétvári több fórumán a mikrofonadogató szerepet is Zámbó gyakorolta. De ugyanő jelent meg az állam által tízmilliókkal pénzelt Ipoly Feszt szervezőjeként, programigazgatójaként is, amely rendezvény Rétvári propagálásáról is szólt.

A Rétvári-tanonc és a lejárató oldal


Rétvári Bencéhez eddig is kapcsolható volt a Vác Online nevű lejárató oldal. Korábban az Alfahír számolt be arról, hogy a váci Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) vezetője, Szabó Csaba magát újságírónak kiadva a Vác Online-ra is ír. Ezt a Váci Napló című lap három héttel ezelőtt megjelent száma is egyértelműsíti: „a városvezetést gyakran támadó egyik helyi online média” munkatársaként jeleníti meg a Rétvári-tanoncot, Szabó Csabát annak kapcsán, hogy a városházára behatolt.

vaconline4.jpg

A Vác Online felelős szerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, aki korábban még a „sokoldalú információszolgáltatásról”, mint alapelvről beszélt, melyek a lejárató oldalon nyomokban sem voltak megtalálhatók. Hujbert István korábban arról híresült el, hogy lapkiadással foglalkozó cégének meggyűlt a baja az állammal, adóssága, köztartozása volt.

A Vác Online írásai eddig is ferdítéseket tartalmaztak és elfogultságról tettek tanúbizonyságot, mostantól pedig egyértelmű: a netes kiadású lejárató sajtóterméket a Fidesz emberének sződligeti cége készítteti, hasznát Rétvári Bence fölözné le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr8515669874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása