Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

Már megint bohócot csinált magából Manninger Péter – most épp a rendelőintézet ügyében

2020. június 13. - Németh E. Ádám

manninger2.jpg 

Ezúttal a váci szakrendelő bővítésével kapcsolatban került fel a képzeletbeli csörgősipka Manninger Péter fejére – a kormánypárti politikus keddi sajtótájékoztatóján sürgette fél évvel a választásokat követően a folyamatokat. A Fidesz önkormányzati képviselője a Váci Napló tudósítása szerint arról beszélt, hogy akadozik az ügy és a jelenlegi városvezetés lehetne aktívabb. Csakhogy ez ugyanaz a Manninger Péter, aki az előző városvezetéssel karöltve alig tett bármit az ügy haladásáért két éven keresztül. Ráadásul felkészületlenségét is újfent bizonyította megszólalásával a képviselő, ugyanis ha Vác ügyeivel kapcsolatban naprakész lenne, akkor tudná, hogy az állam térfelén pattog a labda a bővítéssel kapcsolatban.

 A fideszes képviselő hadoválására Vác alpolgármestere a Váci Naplónak küldött reagálásában kiemelte: Manninger elnöksége alatt, 2017-2019 között az egészségügyi bizottság egyetlen alkalommal sem vette napirendjére a szakrendelő fejlesztésének kérdéskörét, erről egyetlen határozatot sem hozott. Sőt, amikor tavaly szeptemberben hosszú hallgatás után végre napirend lett a képviselő-testületi ülésen a tervezett új rendelőintézet tárgyköre, Manninger Péter nem szavazta meg a határozatokat – most viszont politikai kérdést csinál egy egészségügyi témából.

 Ezzel szemben az új városvezetés fél év alatt megoldotta, amit a Fidesz-KDNP nem tudott korábban;

az önkormányzat megkötötte a szükséges tervezői szerződést, valamint a dolgozók és a betegek kényelmét szolgáló módosításokat fogadtattak el a lakosság bevonásával. A településrendezési terv áprilisi elfogadása után május elején az állami főépítészhez került az anyag, akinek szakvéleményét a napokban várja az önkormányzat.

Tehát:

  • Manninger 2017-2019-ig bizottsági elnökként  egy alkalommal sem vette napirendre a szakrendelő-fejlesztés kérdéskörét;
  • párttársai semmittevése miatt meghiúsult mobilgátnál már megtapasztalt, csiga tempóban intézték a beruházással kapcsolatos ügyeket
  • leváltásuk után az új önkormányzat behozta ugyan két év lemaradását, ám  Manninger számon kéri, hogy miért nem haladnak gyorsabban!!!

 

„MI A FASZT TUDUNK ITT CSINÁLNI BAZDMEG?"

 

Emlékezetes: Manninger Péter egy februári testületi ülésen már kénytelen volt bocsánatot kérni Vác vezetésétől, miután bebizonyosodott, hogy a fideszes politikus teljesen alaptalanul riogatott állítólagos csoportos leépítésekkel. Ő volt az is, aki a saját maga által megszavazott, még az előző vezetés alatt elfogadott nyilatkozási szabályok városházi szabályzatban való megjelenése miatt támadta az új vezetést.

Manninger volt egyébként az a fideszes képviselő, aki egy, a választás előtt kiszivárgott hangfelvételen alpári stílusban („Mi a faszt tudunk itt csinálni bazdmeg?") vallott színt a Fördős-garnitúra hozzáértéséről. Ez volt az a felvétel, ahol távollétében majomnak nevezték az egyik városvezetőt a társai, miközben sört fogyasztva beszélték meg Vác ügyeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr5115807726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása