Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A VÁCIAK ADÓJÁT NEM AZ UTAKRA, HANEM KORMÁNYPROPAGANDÁRA KÖLTIK

2020. augusztus 14. - Németh E. Ádám
85251199_10158424651617044_8832784446781390848_o.jpg
A héten 9,1 milliárd forintot csoportosított át a kormány abból az alapból, amelybe korábban a településektől a vírusra hivatkozva elvett gépjárműadó is került. Váctól az idén jóval több mint 115 millió forintot kobozott el Rétvári Bence kormánya, ám az ígéretek ellenére olyan projektekre is milliárdokat költöttek az alapból, amelyet lehetetlen válságkezelésként értelmezni.

Az önkormányzatoktól elvett pénzekből rengeteg jut a Miniszterelnöki Kabinetirodának, mely ebből 7 milliárdot kormányzati kommunikációra fog költeni. Emlékeztetőül: a Fidesz ugyanezen címszóval számos propagandakampányt tolt végig az országon. A legismertebb ezek közül a Soros György és az Európai Unió elleni, valamint a „Magyarország erősödik” témájú volt. Az elköltött százmilliárdokból szinte kivétel nélkül kormányközeliként számon tartott vállalkozások fölözték le a busás hasznot.
Korábban írtunk arról, hogy a Gazdaságvédelmi Alapból, amelybe a váci emberektől elvett pénz is került, többek között ilyen „fontos” dolgokra költöttek:
  • 6,6 milliárd a Budapesti Bozsik Stadionra,
  • 2,6 milliárd a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum beruházására,
  • 1,7 milliárd forint a vadászati világkiállításra.
Az mindeddig nem derült ki, hogy ezeknek a luxusberuházásoknak mi köze van a gazdaság megvédéséhez és, hogy ezt miért a váciak útfelújításra szánt pénzéből teszik.
Egy biztos: Rétvári Bence a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjeként egy szóval sem tiltakozott az elvonások ellen saját párttársainál, így nemcsak Vácon, de Sződligettől Vámosmikoláig rengeteg szabadon elkölthető pénzt veszítenek el a települések. Cserébe egy-egy nagyobb kátyúba belehajtva mindenkit vígasztalhat az a tény, hogy a javításra szánt pénzből lehet a többi közt vadászati világkiállítás és huszonvalahanyadik teljesítménymentes focista utánpótlási központ.

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr5916140154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása