Vác közéleti hírportálja

Váci Hírlap

A váciak nem Attila-szoborra költenének 74 milliót, de arra fognak

2018. december 14. - Váci Hírlap

Bár Fördős Attila polgármester nagyon hálás a kormánynak, hogy 74 millióból állít Attila-szobrot Vácon, mi megkérdeztünk titeket, hogy mi másra lehetne hasznosabban elkölteni az ajándékpénzt. Rengeteg válasz érkezett, és a végeredmény azt mutatja, hogy egy Attila-szobor csak nagyon sokadik helyen szerepel a váciak bevásárlólistáján.

fordos.jpeg

Ez a nagy kartoncsekk 5000 forintba került, ezért a szoborra már csak 73 995 000 jut | Fotó: MTI

Útjavítás és területrendezés

A legtöbb szavazatot messze a különböző, papíron az önkormányzat által "rendben tartott" területek gondozása és felújítása kapta. Ez egybecseng azzal a már évek óta hangoztatott problémával, hogy Vác gazdátlan várossá vált. Az utcák takarítása, a zöldterületek gondozása, a köztulajdonainkban keletkező károk kijavítása mind esetleges, ha szerencsénk van megvalósul, ha nem, akkor akár évekig nézhetünk egy gazzal fel vert parkot vagy egy kidőlt közlekedési táblát. Különösen, ha saját képviselőink döntik ki azokat. 

A legégetőbb kérdések szerintetek

a városi utak javítása, a Földváry tér környékének rendezése, a város tisztasága, illetve Deakvár egyes utcáinak leaszfaltozása. Ezekre a válaszokra összesen 398 szavazat érkezett.

vasutallomsa.jpg

Vác legforgalmasabb pontján, a vasútállomás bejáratánál | Fotó: Kiss Zsolt

Óvodák és iskolák, autósok és vonattal járók

Szintén régóta gondot jelent az itt élő szülőknek

az óvodai és bölcsődei férőhelyek szűkössége, ennek megfelelőlen összesen 137 szavazatot kapott ezek bővítése, illetve a város iskoláinak korszerűbbé tétele.

A mélygarázs díjszabását 33-an kifogásoltatok, holott erről fideszes képviselők már elmondták, hogy a lakosság megfelelőnek tartja azt. A reggeli tömegnyomor a zónázón sok munkábajáró napjait keseríti meg, 50 szavazat érkezett rá.

Rétvári Bence az áprilisi országgyűlési választások előtt 5,6 milliárd forintot ígért a váci Jávorszky Ödön Kórháznak, amiről azóta sajnos mit sem lehet tudni. Viszont az biztos, hogy szükség lenne rá. 49 szavazatot kapott, hogy inkább erre fordítsuk a pénzt.

szavkesz.jpg

Szerintetek lehetne nem Attila-szoborra

A humorosak

Voltak néhányan akik maguknak tartanák meg, páran a KFC-ben ennének 74 millióért (azt mi is megnéznénk), míg egyesek megpróbáltak volna két Attila-szobrot is kisajtolni ugyannyi pénzből. Összesen 3 ember költené egyetlen Attila-szoborra a pénzt, ők kifejezetten örülhetnek, hiszen ez meg is fog valósulni. Az az egy szavazó, aki az édesanyját támogatná, sajnos pórul járt.

Legyél képben Vácon! Kövess minket Facebookon: facebook.com/vacihirlap

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vh.blog.hu/api/trackback/id/tr4214482456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása